Kenyérkocka
Recept kenyérgombóc elkészítéséhez:
Hozzávalók:
- 380 g kenyérkocka
- 3 dl langyos tej
- 1 fej vöröshagyma
- 40 g vaj
- 3 tojás
- petrezselyem
- só, bors, szerecsendió
Elkészítés:
A kenyérkockákra ráöntjük a langyos tejet, majd kb. 5 percig állni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és petrezselymet a megolvasztott vajat, valamint a tojásokat. Kevés sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük, majd jól formálhatóvá gyúrjuk. A tésztát még 5 percig állni hagyjuk. Nedves kézzel gombócokat formálunk, majd a gombócokat forrásban lévő vízbe tesszük. 2 percig forraljuk, majd 5 percig fedő alatt állni hagyjuk.
Ajánljuk: szeletelt, mártásos, szószos húsokhoz, vadashoz
Kiszerelés: 380 gramm
Vonalkód: 5997368300055
Vissza a termékekhez